Två flugor i en smäll

Sitter just nu på nämndens möte och jobbar med min bärbara.
I dagsläget har vi som jobbar med Star Wars och museets utveckling alldeles för mycket att göra för att enbart sitta av tre timmar och bara lyssna.
Så här dagen efter att representanterna från LucasFilm har åkt så känns det som om man kan andas ut lite. Otroligt trevliga människor men med krav som kan få en gråhårig (gråhårigare).
Mycket lärorikt att jobba gentemot en så stor aktör.



Besök av LucasFilm

Nu har Tabitha och Jonie från LucasFilm besökt oss och de var mycket nöjda med vad de såg.
Att få möjlighet att se utställningslokalerna så långt innan utställningen öppnar är en lyx sa Tabitha.
Renoveringen fortskrider på ett bra sätt och det organiserade kaos som uppstått är helt underbart.
Kom gärna in och titta på det.

Arlanda

Tack 501 för all er hjälp på Arlanda igår. Succé!
Tack även till Hägges Finbageri (www.hagges.se) samt Höga Kusten Flyg (www.hogakustenflyg.se) för att ni är med som samarbetspartners i detta och gör sådana här saker möjligt. (Tänka sig att en kommunal tjänsteman sitter och gör smygreklam för företag på detta sätt, snälla skriv en insändare om det)
Nu rullar hjulen snabbare och snabbare. Renoveringen är i full gång, besök från LucasFilm väntas i morgon kväll. Intresserade ringer och mailar allt mer frekvent.
Detta kommer att bli sommarens stora snackis (som Alex Shulman brukar säga).
Kolla gärna in på www.allehanda.se för att läsa mer om Arlandaeventet som vi gjorde igår (18/4).
Hoppa över en del kommentarer bara, en del har tagit det som sin livsuppgift att vara sura och bittra och totalt emot allt vad förändringar vill säga. Måste vara ett härligt liv att leva ; )
Jag kommer att uppdatera denna igen på tisdag när LucasFilms representant Tabitah Totah har åkt. Kul att höra hennes kommentarer om det vi har gjort och det vi skall göra.

Kaos

Det är vad det är nu på museet. En underbar sådan. Det borras och byggs ,målas och rivs överallt.
Nu har vi äntligen kommit igång med renoveringen som skall göra museet till en modern museibyggnad med alla de krav som ställs för att man skall kunna få låna in föremål från andra institutioner.
Besök oss gärna och kolla hur renoveringen fortskrider.
På söndag kommer Tabitha Totha från LucasFilm för ett snabbesök. Det är väldigt ovanligt att de besöker utställningsstäderna innan själva öppningen. De (LucasFilm) är dock mycket nyfikna på oss och vill se vad det är som gör att produktionsbolaget UAU hela tiden prátar om oss.

Stair Master

Såhär dagen efter kan man konstatera att själva eventet Stair Master i sig blev en succé. 40 tävlande och ett besöksaantal som låg närmare 400. Personligen blev det inget annat än ett stort fiasko. Lårkaka och utskämd, vad gör man inte för att visa att man inte är en som bryter löften. Jag lovade att ställa upp, vilket jag gjorde, men kan konstatera att det är otroligt mycket lättare att cykla downhill ute på berget (vilket jag faktiskt kan) än nedför en trapp.
Nåja, lätt haltande lär jag vara ett tag men det var det värt. Tack Moyo och alla andra som hjälpte till att göra Stair Wars till den succé som det blev. Förhoppningsvis fick vi några nya frekventa besökare denna dag.

Nu skall jag halta ner i köket och göra lite mat. Något annat har inte varit att tänka på idag eftersom jag knappt kan gå.

Stair Master

Nu pågår cykeltävlingen för full. Mycket folk som kommer och går för att se på eventet. Totalt har ca 300 pers varit här hittils och då är det två timmar kvar. Jag har cyklat downhill tidigare med min fru och trodde att detta skulle vara en enkel sak. Ack så jag bedrog mig...
7 meter kom jag innan jag låste bakdäcket i första kurvan. Resultatet blev att jag fick en släng på bakdelen av cykeln rakt in i räcket. Självklart tog skyddet som jag bar slut 5 cm nedanför. Nu sitter jag här med en lårkaka och undrar varför jag aldrig kan vara tyst. Men , jag har försökt och det är väl ändå det som räknas.

Renovering samt Arlanda

Nu har vi påbörjat renoveringen av museet.
Vi har fortfarande öppet till och med fredag men renoveringen har redan startat.
För de som besöker oss denna vecka så kommer det att vara en hel del buller och damm.
Normalt brukar man sätta upp en skylt som säger "Ursäkta stöket, vi bygger om". Vi gör tvärtom "Hej och Hå, vi bygger om". Vi är nämligen stolta över att vi äntligen fått de nödvändiga medlen för att upprusta huset så att det kan möta det 21:a århundradets krav på ett modern museum.
Fredagen den 18/4 kommer vi att finnas på plats på Arlanda och Sky City tillsammans med 501:st NordicGarrison, Höga Kusten Flyg samt hägges. Detta för att marknadsföra sommarens Star wars utställning.
Intresset är fortsatt stort och nu är det främst normänn som hör av sig.
I helgen som var kunde man se oss på sci-Fi mässan i Malmö. tack alla för ett otroligt mottagande, roligt att höra alla positiva kommentarer.

Provcyklat

Nu har Down Hill gänget varit här och provcyklat trappen inför nästa helgs event "Stair Master".
Enligt uppgift en relativt lätt bana men med viss halka i kurvorna. Detta kommer dock att åtgärdas innan lördagen den 12/4.
Anmäl er gärna på www.moyo.se till tävlingen.
Sveriges första Down Hill tävling inomhus.

RSS 2.0