Bilder

För alla som inte sett Star Wars flyget live så kan jag tipsa om www.airliners.net där bilder finns på flyget. I dagsläget ligger det under bilder som inkommit de senaste 24 timmarna men det lär ju ändras eftersom.
Vi siktar på en stor happening på Arlanda den 7/4 i Sky City. Vi väntar på besked. Med på detta kommer 501st att vara med Darth Vader samt Storm Troopers och kanske en och annan Sand Trooper.
Vi kommer närmast att synas på Sci-Fi mässan i Malmö den 5-6 april.
Arbetet med Star Wars rullar på och allt fler bitar börjar att falla på plats. Nedräkningen tills att vi stänger museet för renovering har börjat och nu är det inte många veckor kvar innan vi börjar med byggnationerna. ÄNTLIGEN... som Gert Fylking brukar säga. 

Star Wars Flight

Idag kl. 17.00 landar Höga Kusten Flyg med sitt nystripade Star Wars flyg på Örnsköldsviks flygplats.
Från och med idag och fram till den sista september kommer hela flygplanskroppen att prydas av Star Wars The Exhibition Örnsköldsvik. Vi hade hoppats att vi skulle få lite mer framförhållning på detta men eftersom alla tekniska problem går före att stripa plan så är det väldigt svårt att veta när en hangar blir ledig på Arlanda.
Veckan efter påsk kommer vi att göra en stor nationell grej av det hela med representanter från 501st Nordic Garnission som är en fanclub riktade till Star Wars fans med autentiska dräkter. Dessa komemr att finnas på plats på Arlanda för att göra reklam för sommarens utställning. Ni som läser detta nu, ni har 37 minuter på er att ta er till Örnsköldsviks flygplats för att se premiärlandningen. Bästa fotot från denna belönas med ett presentkort till utställningen. Mer information kommer om eventet  som blir efter påsk.

TUR-mässan i Göteborg samt en reflektion...

Sitter nu och skriver från TUR-mässan i Göteborg. Har just besökt Turistakademiens monter och skall nu till Scandic. Båda gör reklam för sommarens stora Star Wars utställning. Intresset är mycket stort och jag har haft möjligheten att träffa en del resebyråer som vill börja sälja paket till Örnsköldsvik denna sommar. Jätteroligt. Idag den 15/3 spelar Frölunda Indians sin hemmamatch. Gissa var de spelar? I Frölundaborg. Även nästa hemmamatch spelas där eftersom det är Konståkningstävlingar mellan den 18-23/3 i Scandinavium. När jag ser detta så undrar jag varför det inte kan vara på samma sätt i Örnsköldsvik. Där tackar man nej till musikevent eftersom det råkar sammanfalla med den första ISTRÄNINGEN. Om inte Swedbank Arena skall bli ytterligare en hockeyhall så kanske man behöver se över sin eventdel lite. Hockey i all ära, det drar mycket publik MEN oftast samma publik. Vi kan få Placido Domingo, U2, 50 Cent etc till Örnsköldsvik men då krävs det att man är villig att flytta en och annan match till Kempehallen. Egentligen inte mitt problem men det kommer att bli det. I det nystartade Utställningsbolaget kommer vi inte bara att jobba med konst och kulturutställningar utan vi kommer även att knyta ihop dessa med stora kringarrangemang. Vad sägs om Andy Warhol 2010 och Rolling Stones (exempelvis). Möjligt om man kan övervinna den rigida inställning till att Swedbank Arena enbart skall innehålla ishockey. Vi byggde inte ytterligare en ishall utan en evenemangsarena. Vi kan bli det naturliga valet gällande stora event från, i princip, Uppsala och uppåt men då krävs en annan inställning. Det finns pengar att tjäna i detta så det borde tilltala Arenabolaget.  Men som sagt. Inte mitt problem... än.

Samarbetspartners

I dagens Tidningen / (www.tidningen7.se) kan man läsa om det samarbete som vi har med de lokala företagen inför Star Wars utställningen. Totalt rör det sig om ca 500 000:- i värde för detta samarbete.  jag är mycket glad att de lokala företagarna ser värdet av denna gemensamma satsning och hoppas att fler kommer att "kliva på tåget" den kommande tiden. Inom en snar framtid kommer fler samarbetspartners att tillkännages.
Livet leker....
Trevlig helg på er.

Arbetet fortgår...

Allt flyter på väldigt smidigt nu. Förmodligen har vi glömt en massa...
Star wars febern, om man nu får kalla det så, börjar stig runt om i landet. Detta märks främst på de fanclubs som dagligen hör av sig för att kolla av hur de kan medverka i sommarens utställning.
Allt detta är mycket roligt och jag ser speciellt fram emot att få jobba med 501st Nordic Garrison som gjorde ett toppenjobbmed att marknadsföra vår monter i Göteborg helgen som var. .
Kommande vecka kommer den ansvarige från produktionsbolaget UAU, José Araújo, hit för att ta en sista koll på lokalerna. huset är komplext att jobba med eftersom det är så mycket som skall bäras upp och ner för trapporna. Enbart monterglaset väger 17 ton. Detta glas kommer att lyftas in med kran via fönstrena i vår hörsal. De sliter också sitt hår med att få in alla extraföremål som de vill lägga i örnsköldsvik och som alltså inte visats på de tidigare utställningsorterna.
är det något som ni undrar om utställningen så är det bara att maila mig på [email protected] så skall jag svara på alla frågor. Är det någon som skulle vilja träffa José när han kommer för att ställa några mer komplicerade frågor kring de föremål som kommer så är det bara att höra av sig så skall jag se om det går att ordna en tid till det.
Glöm inte att ni kan köpa biljetter på www.ticnet.se nu.

Avslag mot överklagan (från Örnsköldsviks Allehanda)

Här kommer texten som även finns på http://www.allehanda.se/ .
Skriven av Ulf "the man" Häggqvist

Avslag mot överklagan om Star Wars-utställningen

ÖRNSKÖLDSVIK. Länsrätten har avslagit Ingrid Ågrens och Ingrid Stoltz överklagan av Star Wars-beslutet i kommunfullmäktige.

Ågren och Stolz representerar Sveriges pensionärers intresseparti, SPI, och överklagade Star Wars-beslutet som togs i kommunfullmäktige den 24 september 2007.

Beslutet handlade formellt om att tillskjuta två miljoner kronor för att möjliggöra Star Wars-utställningen på museet till sommaren. Att få hit utställningen kostar betydligt mer än så - 4,6 miljoner.

SPI överklagade framförallt för att man ansåg att beslutsunderlaget var bristfälligt, då beslutet att bevilja de 4,6 miljonerna till utställningen varit "hemligt". Beslutet skulle därför bryta mot kommunallagen.

Kommunstyrelsen bestred överklagandet och länsrätten gick på ks linje.

Rätten skriver i sin dom bland annat att beslutet i fullmäktige tagits i laga ordning, då ärendet hade beretts av kommunstyrelsen, vilket kommunallagen kräver.

Som sagt var, skönt att kunna lägga detta bakom sig och få fullständig arbetsro även om det förmodligen dyker upp något nytt  ; )

Lyckad helg samt avslagen överklagan

Helgen i Göteborg skall enligt uppgift från mina kollegor varit mycket lyckad.
Många besökare har passerat vår monter och vi fick dessutom stor hjälp av alla dessa Star Wars fans som fanns på plats i sina fantastiska utstyrslar. De kommer även till Örnsköldsvik till sommaren, kanske kan man även se dem tillsammans med oss på ett kommande event inom en snar framtid. Kanske till och med en söndag... Hemlighetsmakeri, javisst. Blir roligare så.
Den överklagan som inkommit mot beslutet om Star Wars är nu behandlat och enligt uppgift så avslogs den, som väntat. Skönt att få denna lilla detalj ur världen så att vi kan koncentrera oss till 120% på sommaren utställning.

RSS 2.0