Information om utställningen

Öppettider: 28/6-30/9 2008 10.00-19.00 Måndag-söndag  
Biljettpriser: 0-5 år: Fritt inträde
Barn/ungdom 6-16 år: 100:-
Vuxen: 150:-
Studerande med studentleg: 130:-
Familj (2 vuxna, 2 barn/ungdom): 395:-
Grupper fler 10 st: 15% rabatt på ordinarie pris
"Klippkort" 5 besök vuxen: 600:-
"Klippkort" 5 besök barn/ungdom: 350:-  
Biljetter köpes på http://www.webbiljett.se/ samt på turistbyråerna i Höga Kusten området.
Presentkort kommer att börja säljas från och med 14/11.
Information uppdateras kontinuerligt på vår hemsida http://www.museumkonsthall.se/  
Biljetter kommer att säljas från och med i morgon, 1/11.

Dé é mycké nu...

Väldigt mycket,
Har just fått den officiella logotypen från LucasFilm där Örnsköldsvik är inlagt i Star Wars The Exhibition, Örnsköldsvik. Stort...
Nu till helgen så kommer vi att medverka i en av skandinaviens största sci-fi mässor i Stockholm, The Scandinavian Sci-Fi, Game & Film Convention. Där kan man snacka om direktverkande reklam. Tusentals människor vars största intresse är sci-fi.
För mer information om mässan gå in på www.propworld.nu

Tryck...

Folk hör av sig hela tiden, via mail och telefon för att få köpa biljetter. KUL!
Sitter just nu och jobbar på ett arbetsmaterial som skall presenteras för rederierna för att vi skall kunna få till stånd en Star Wars kryssning från Helsingfors-Åland-Stockholm-Örnsköldsvik.
Utställningen öppnar som sagt den 28/6-2008 kl. 10.00.

När vi stänger för den första dagen kl. 19.00 så har vi speciellt öppet för alla deltagare, ledare och föräldrar i den stora fotbollscupen Örncupen mellan 19.00-22.00. Alla som brukar vara med där hälsas hjärtligt välkomna.

Nu skall jag gå på en välbehövlig helgledighet, även om jag misstänker att det blir en del jobb i helgen ändå.

Vi hörs på måndag.


Biljettsläpp nu klart

Vi är verkligen överhopade av mail och telefonsamtal just nu där man undrar om biljetter, öppettider, Jediskola och allt annat man kan tänka sig. Det roliga är att det är folk från hela Sverige som hör av sig. Den senaste var från Varberg, 90 mil från Örnsköldsvik. De skulle åka upp med sina Star Wars tokiga barn till sommaren. Jag behöver väl knappast påpeka att de måste äta, bo och shoppa när de är i Örnsköldsvik. Mycket sidoeffekter med andra ord... Pusselbitarna börjar nu falla på plats och det kommer att ske den 1/11. Man kommer att kunna köpa biljetter på vår hemsida och skriva ut dem hemma. Detta innebär att man kommer att kunna köpa biljetter var man än befinner sig bara man har en dator och skrivare tillgänglig. Naturligtvis så kommer det även att vara biljettförsöljning på plats. Biljettpriset är som tidigare.
150:- vuxna
100:- barn/ungdom (åldersintervall klar snart)
130:- studerande/arbetslösa
395:- familj (2 vuxna, 2 barn/ungdomar)
Håll koll på vår hemsida under nästa vecka för då släpper vi en film från utställningens öppnande i London.
Där kan ni få se lite av vad som kommer till Örnsköldsvik nästa sommar.

Tidsplanering

Har just avslutat tidsplaneringen för allt som skall göras innan utställningscirkusen anländer den 16/6 2008.
En hel del som vi skall klara av.
Har suttit i möte idag i syfte att börja sälja biljetter så snart som möjligt.
Om allt går vägen så kör vi från den 1/11.
Priset kommer att bli ganska humant i jämförelse med London.
150:- för vuxna
100:- för barn/ungdomar (6-18)
395:- för en familj (2 vuxna 2 barn/ungdomar)

Det enda som kan komma att ändras är åldern på barn/ungdomar. Vi har inte riktigt bestämt oss ännu om hur högt åldern skall sträcka sig.

Kul att vi och turistbyrån får ta emot så mycket mail och telefonsamtal med frågor omk utställning.


Inga hemligheter

Visst, vissa delar av det så kallade Star Wars kontraktet är sekretessbelagt men det beror inte på att vi försöker dölja något. Det beror på att man från producenten inte vill att siffrorna skall flyga omkring i media. Det är ett företag som vi arbetar med och inte en annan kommun. Jag förstår om man nu, mest från media, börjar med sina konspirationsteorier. Tyvärr så kommer man att bli väldigt besviken när man väl får se hela kontraktet eftersom det där står de siffror som vår ortstidning redan basunerat ut. Men, om kammarrätten fastslår att kontraktet i sin helhet är öppen för allmänheten så har vi ändå hållit vår del av avtalet och då har vi "ryggen fri" mot producenten.
Fast å andra sidan kanske jag är helt fel ute med allt detta. Vi kanske inte ska sikta på att bli ledande i Europa. Vi kanske inte ska ta hit Andy Warhol, Pablo Picasso eller Leni Riefenstahl. Vi kanske ska låta allt vara som förr. Det vore väl mysigt, och tryggt? Undra vad man skulle skriva om då?

Sekretess

I dagens lokaltidning har man gjort en stor grej av att SW kontraktet är sekretessbelagt.
Om tidningen envisas med detta kontrakt så kan kanske denna lokala lilla tidning ensam se till att vi går miste om utställningen. Borde bli fina rubriker i kvällspressen "Lokal blaska anledning till att världsutställning inte kommer till Sverige" Jag personligen hade tyckt att det var lite roligare att läsa att samma lokala tidning som enda tidning i Sverige fick en exklusiv intrevju med George Lucas när han besökte invigningen av utställningen .
Problematiken i sekretessbeläggningen ligger inte i att man vill dölja någon kostnad för den har ju media redan fått ta del av, utan att det i kontraktet finns delar om föremålen som är skrivna av LucasFilm Ltd. Delar som i sig inte är speciella men som man inte vill skall bli officiella med tanke på de andra utställningsstäderna som följer efter Örnsköldsvik. Nu när vi har fått möjligheten och målet att varje år visa en internationell utställning så är nog inte detta sista gången som vi kommer att vara med om detta. Risken finns ju faktiskt att det klassas som kontraktsbrott om kontraktet skulle visas och då finns ju risken att inte utställningen blir av men att vi ändå måste betala stora delar av utställningshyran. Det vore enligt mig relativt korkat.  
Men, detta är trots allt bra. All publicitet är bra publicitet.

Star Wars

Har träffat en mängd människor idag på de möten som jag varit på i Stockholm och alla kommenterade vår kommande Star Wars utställning. De flesta av dem hade sett inslaget på lördagens Landet Runt och sedan gått in på vår hemsida för att få mer information. de påpekade också att det var trist att alla i örnsköldsvik verkar vara så negativa till utställningen. Så är det inte svarade jag dem, felet är bara att de är den lilla grupp som hörs och ses mest i media. Deras bild av Örnsköldsvik var att vi var riktiga "neggosar" bara för att de hittat artiklar i vår ortstidning. Som tur var så kunde jag övertyga dem om att Öviksborna är människor som satsar hårt på framtiden och som vill att kommunen skall utvecklas. Tur att man ibland kan rätta till sådana uppfattningar, undrar hur  många som man missar...

Ibland undrar jag om jag är helt dum i huvudet. Istället för att sätta mig på mitt kontor och "upprätthålla" verksamheten i 5 år tills jag slutar så drar jag igång det ena projektet efter det andra. Hade varit ett enklare sätt att leva + att min fru kanske fått se mig lite mer. Nu funkar jag tyvärr inte så utan kommer att fortsätta att hitta på den ena galna idén efter den andra i ytterligare drygt 4 år. Hoppas att ni står ut (och min fru med).
Vet inte om media missat att jag skrev priset på Astrid Lindgren utställningen så jag tar det igen i fet text så att man slipper ringa och fråga 110 000:- 
God natt på er


Astrid Lindgren nu helt klar

Nu har vi gjort klart med det sista för utställningen om Astrid Lindgren. Utställningen kommer till museet & konsthallen mellan den första november 2008 till och med den sista januari 2009. Detta naturligtvis beroende på om något litet parti lyckas upphäva att vi skall få det nödvändiga tillskott som behövs för upprustning elelr inte.
Kulturhuset i Stockholm vill dessutom starta ett samarbete med Örnsköldsviks museum & konsthall så att vi i framtiden skall kunna mer aktivt låna utställningar av varandra. Mycket roligt.

Nattmangling

Har just kommit tillbaka till hotellet efter att ha träffat några företag som visar intresse i att gå in med pengar i vårt museum. Mycket kul, hade definitivt inte hänt om inte vi hade haft Star Wars att visa upp som första utställning.
Läste just på Allehandas hemsida om att man talat med Elvy om investeringen som kommer att göras i huset samt hur underlaget varit för beslut i fullmäktige. Vad kan man säga, bra journalistik som vanligt...
När jag åkte Arlanda Express in till Stockholm idag satt jag bakom två män i medelåldern som talade om vår kommande Star Wars satsning. De var tydligen båda från Kalmar och de var helt "sålda" på att utställningen kommer till Sverige. Kul att det uppmärksammas i hela vårt land. Nu blir det lite sömn för min del innan morgondagens möten tar vid. Fokus i morgon ligger på att jag träffar de ansvariga för Astrid Lindgren utställningen och mottar kontraktet. För att inte media skall behöva krypa ur skinnet för att få reda på vad den kostar så skriver jag det här, 110 000:-
Kan det vara värt att skriva någon artikel om kanske?
Jag återkommer i morgon.

Varför detta bakåtsträvande?

I dagens ÖA kunde man läsa om hur SPI och deras förkämpar Ingrid och Ingrid totalt sågade Star Wars utställningen. Som vanligt så motsätter man sig allt som har med utveckling att göra. Sedan Star Wars blev känt så ringer och mailar människor varje dag för att fråga om när biljetterna släpps. Företag hör av sig för att se hur vi skall kunna ha ett samarbete. Är allt detta bara en illusion kanske eftersom Ingrid, eller Ingrid, misstänker att utställningen inte kommer att dra in en krona? Att kommunen går in med 2 miljoner till upprustningen är en nödvändighet för museets fortsatta existens. De miljoner som utställningen kostar kommer att dras in på biljettintäkter, försäljning av föremål, hyra för de restauranger som skall driva restaurangtältet, sponsring mm. Risken att detta inte drar in en endaste krona är totalt obefintlig. Investeringen i museet kommer dessutom att ingå i den ansökan som kommer att gå iväg till EU. Kul att man dessutom säger att man vet att deras "överklagan" inte kommer att förändra beslutet men att man trots det skickar in den. Där går det nog lite skattepengar med.
Nog om detta,
Idag åker jag till Stockholm för att träffa Kulturhuset och diskutera om Astrid Lindgren utställningen.
Jag kommer även att besöka Svenska Filminstitutet för att se över samarbetet för den kommande Leni Riefenstahl utställningen och slänga in en träff med våra samarbetspartners Pazyryk för att se över textilutställningen som kommer. En massa jobb med andra ord.
Jag skall försöka att återkomma under torsdagen så kan jag uppdatera hur mötet om Astrid Lindgren gick. Ser verkligen fram emot den utställningen eftersom vi där äntligen kommer att ha ett mycket stort samarbete med biblioteket. Jag har alltid älskat Astrid Lindgrens böcker, det började redan i spädbarnsålder när min mor läste hennes böcker om och om igen. Där föddes mitt bokintresse. Någon gång på 80-talet så skickade jag en teckning av Mio Min Mio till Astrid och fick ett alldeles underbart kort tillbaka. Nu skall jag pallra mig till dagens första möte innan flyget går vid fyrasnåret.

Nu är vi igång!

Nu har bloggen som jag utlovat kommit igång.
Stardatum kan skrivas till den 4/10 2007.
Den kommer dock inte att startas upp på allvar förrän kommande vecka.
Ska bli skönt att kunna skriva av sig ibland och informera och spekulera.
Ibland känns det som om jag "bloggat" på ÖA:s kommentarer när jag svarat. Slipper det nu. Nu kan jag även bemöta tankar, kritik (positiv som negativ) och framförallt informera på ett friare sätt än jag skulle gjort i media. Slipper dessutom risken att bli felciterad vilket tyvärr händer en stor del av gångerna.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0