Sci-Fi mässan i Göteborg

Nu är allt packat och klart inför mässan i Göteborg.
Ingrid Lundmark (Utställningsbolaget) och Ulf Edberg (Örnsköldsviks museum & konsthall) kommer att informera mässbesökarna om utställningen. Med finns rykande färska kort som garanterat kommer att få ett samlarvärde. kanske dyker några upp på E-bay även denna gång : )
På plats kommer det att finnas möjlighet för den som vill att boka biljetter till utställningen. Vi visar även en dokumentär om själva byggnationen av utställningen som gjordes under dess nedslag i London. Lissabon, Porto, London, Bryssel, Örnsköldsvik, Barcelona etc, etc. Nu är Örnsköldsvik med och leker bland de stora grabbarna och detta är bara början.

Stair Wars i museets trapphus

Den 12 april så kommer en downhill tävling att gå av stapeln i museets trapphus.
4 våningar skall man ta sig nedför så snabbt som möjligt för att lite snyggt avsluta med ett hopp ut genom dörren på museets baksida. storbildsskärm samt läktare kommer att finnas på baksidan för att man som åskådare skall kunna följa tävlingen. Arrangemanget anordnas tillsammans med butiken MOYO samt Örnsköldsviks museum & konsthall. En bra upptrappning inför sommarens Star Wars utställning.

Chewbacca till Örnsköldsvik samt Volontärer

Chewbacca visas inte i Bryssel pga att man skickade den åter till San Fransisco efter London för renovering av ansiktet. Den kommer dock att visas i Örnsköldsvik.
Vi behöver volontärer som kan tänka sig att lägga en semestervecka i Örnsköldsvik under sommaren. Dessa volontärer skall "mingla" i utställningen iförda kläder från Star Wars filmerna. Hör av er till mig på min mail [email protected] så att vi kan sätta ihop ett schema för sommaren. För den eller de som vill vara Darth Vader under sommaren måste man vara över 2 meter lång.

Sci-Fi mässan i Göteborg 1-2 mars

Örnsköldsviks museum & konsthall kommer att medverka på Sci-Fi mässan i Göteborg den 1-2 mars.
Vi kommer där att promota Star Wars The Exhibition -Örnsköldsvik- 
Inte en dag går utan att folk från hela landet hör av sig med frågor om utställningen.
Produktionsbolaget kommer att göra ett sista (extrainsatt) besök i Örnsköldsvik den 12-15/3 för att se över några lösningar som man gärna vill göra i Örnsköldsvik. Går allt vägen så kommer det att innebära att det i Örnsköldsvik kommer att visas fler föremål än på någon annan utställningsort. Dessutom vill man jobba mycket med miljöer runt om föremålen så att besökarna skall känna att man får så mycket valuta som möjligt för sina inträdespengar.
Denna vecka har varit otroligt jobbig men samtidigt fantastiskt rolig.
Mycket har fallit på plats efter att svävat runt lite.
I morgon träffar jag två restauranger för att se om någon av dem har intresse av att sköta mat och dryckserveringen under sommaren.

Projekt i hamn och Brysselinvigningen avklarad

Vi har fått vårt projekt "Utställningsbolaget" beviljat av EU:s strukturfond.
3,5 miljoner extra gör att projektet totalt omspänner 7 miljoner över (till att börja med) en tvåårsperiod).
Vi kan aldrig bli störst på konst och kulturutställningar men vi kan bli bäst och det skall vi bli.
Har nyss kommit från Bryssel där jag medverkat i de sista dagarnas förberedelser inför invigningen av Star Wars utställningen samt själva invigningen.
Utställningen var fantastisk men vi kommer att göra något mycket mer spektakulärt av själva utställningen.
Har för första gången träffat Lucas Films ansvariga i denna utställning, Tabitha Totha, och hon kommer att besöka Örnsköldsvik i april i samband med en Europabaserad jobbturné  för henne för att se vad det är som gjör att vi på punkt efter punkt håller jämna steg eller överträffar de stora städerna i förberedelserna inför utställningen. De är mycket imponerade av Örnsköldsvik "over there".

Biljetter och Bryssel

Ett tags edan jag skrev eftersom jag varit på en välbehövlig semester. Har räknat ut att det inte kommer att bli så mycket av den varan i sommar så då är det lika bra att hamstra upp lite vila innan dess.
Biljetter säljs numera på Ticnet.se från och med idag måndag.
Naturligtvis så gäller redan sålda biljetter.
På onsdag åker jag till Bryssel för att vara med på öppningen av Star Wars The Exhibition där.
Förhoppningsvis har jag en hel del matnyttigt med mig hem därifrån som kan vara oss till stor hjälp inför öppningshelgen här.
Utställningen öppnas för allmänheten lördagen den 28 juni här i Örnsköldsvik men det kommer  att finnas möjlighet att köpa ett brgränsat antal biljetter  (100 st) till VIP-kvällen den 27 juni. Håll utkik efter detta på vår hemsida.
Sitter just nu och biter på naglarna och väntar på besked om vår EU-ansökan blivit beviljad eller inte.
I sådana fall kommer nya friska pengar in för att utveckla vår utställningsverksamhet till toppklass de kommande åren.

RSS 2.0